Witam od ponad roku mam Octavie 1,6+ gaz kupioną w salonie.
No i tam właśnie powiedzieli mi, że nie mogę kasować dolnego licznika (tego po prawej) kilometrów bo ten prawy przycisk jest dla nich. Rozumiem, że nie mogę kasować komunikatów serwisowych postępując zgodnie z opisem z forum, ale zwykłe kasowanie licznika kilometrów za pomocą jednego kliknięcia nie wolno?
Edytowałem bo wkradł się błąd, chodziło o prawy licznik bo po lewej jest komp pokładowy
Witam od ponad roku mam Octavie 1,6+ gaz kupioną w salonie.
No i tam właśnie powiedzieli mi, że nie mogę kasować dolnego licznika (tego po lewej) kilometrów bo ten lewy przycisk jest dla nich. Rozumiem, że nie mogę kasować komunikatów serwisowych postępując zgodnie z opisem z forum, ale zwykłe kasowanie licznika kilometrów za pomocą jednego kliknięcia nie wolno?
tam właśnie powiedzieli mi, że nie mogę kasować dolnego licznika (tego po lewej) kilometrów bo ten lewy przycisk jest dla nich
Doobre
Ciekaw jestem,który to serwis.
Wszyskie wskazania MFA1 i MFA2 skasujesz przyciskami na manetce wycieraczek :idea:
Dobrze by było przeczytać instrukcję obsługi,tam jest wszystko wyjaśnione.
Serwis jak potrzebuje dokładny przebieg auta,niech sobie skorzysta z VCDS-a.
integre, powiedz, że żartujesz. Przyznaj się. Przez rok nie kasowałeś licznika dziennego :lol:
Też ma 1.6 + lpg i pierwsze słyszę. Możesz kasować, zarówno tzw. wskazania licznika dziennego jak i komunikaty serwisowe. Masz przecież instrukcję obsługi i wystarczy się do niej stosować.
Jak tu ufać tego pokroju serwisom, oddając im auto do przeglądu?
Powiedzą Ci jeszcze że opony były pompowane złą pompką, dlatego teraz nadają się na złom i trzeba wymienić na nowe, albo koło wykonało za dużo obrotów i jest tragedia, auto do kasacji bo stanowi zagrożenie :roll:
Komentarz